Kommentaar: millal kukub bensiini hind?

Mait Jüriado 10. oktoober 2008, 20:07

Nafta hind kukkus 13 kuu
madalaimale tasemele.

Mured väheneva nõudluse pärast on nafta hinna täna kukutanud USA turul 80 dollari juurde barrelist. Investorid usuvad, et majanduskriisi valguses kukub ka tarbimine. Analüütikud usuvad isegi, et barrel võiks maksta 35-40 dollarit, mille juures kauples nafta viimati 2004. aastal. Tolleaegset tarbimist mida me nägime siis võime aga uuesti näha.

Tarbija Eestis ei saa siiski nii palju rõõmustada. Nafta on juuli keskpaiga tippudest kukkunud küll ligemale 45% 147 dollari pealt 80 dollarini, kuid viimase aja dollarikursi tõus umbes 17% ning bensiini hinnas sisalduvad maksud ei kukuta meie tanklates hinda samas suurusjärgus. Kütuse hinnast umbes poole moodustavad maksud. Kuid kindlasti on oodata bensiini hinna mõningast langust ka meie tanklates.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. October 2008, 10:41
Otsi:

Ava täpsem otsing