Kopsaka töövõimetushüvitise väljapetjad said karistada

13. oktoober 2008, 15:28

Tartu maakohtu teatel said riigilt üle
miljoni krooni töövõimetushüvitist välja petnud kolm meest ja naine
karistada.

Tartu maakohus mõistis fiktiivseid töölepinguid sõlminud Sven Jakobsoni (32), Tõnis Tammekivi (44), Kalju Tulluse (50) ja Karin Tulluse (39) süüdi töövõimetushüvitiste väljapetmises. Jakobson, Tammekivi ja Kalju Tullus mõisteti lisaks süüdi ka dokumentide võltsimises ning Jakobson raamatupidamiskohustuse rikkumises.

Jakobsoni karistati kahe aasta ja kahe kuu pikkuse vangistusega, millest kohesele ärakandmisele kuulub 10 kuud. Selle on süüdistatav aga juba ära kandnud sama pika eelvangistusega. Ülejäänud vangistus mõisteti tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Tammekivile mõisteti kahe aasta ja 10 kuu pikkune vangistus, mida suurendatakse varem mõistetud ärakandmata karistuse võrra. Koos varasema karistusega tuleb Tammekivil istuda vanglas kuus aastat ja neli kuud.

Lisakaristusena ei tohi Jakobson ja Tammekivi tegeleda kolm aastat ettevõtlusega, olla juriidilise isiku juhtorgani liige, juriidilise isiku likvideerija ega prokurist. Kalju Tullusele mõisteti kahe aasta ja kaheksa kuu pikkune tingimisi vangistus. Karin Tullus pääses kergemalt - ühe aasta ja kolme kuu pikkuse tingimisi vangistusega.

2005–2007 esitasid Sven Jakobson ja Kalju Tullus maksu- ja tolliametile valeandmeid Tõnis Tammekivile, Kalju Tullusele ja Karin Tullusele makstud töötasude kohta 20 000–292 875 kr kuus.

Seejärel väljastatud töövõimetuslehtede põhjal maksis Eesti Haigekassa nende fiktiivset tulu arvestades 2006. ja 2007. aastal alusetult välja töövõimetushüvitisi, mille kogusumma ületas 1,2 miljonit krooni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. October 2008, 15:28
Otsi:

Ava täpsem otsing