Ettevõtjad ootavad keevitajaid koju

Julia Vlasova 15. oktoober 2008, 00:00

"Me toome sisse päris palju võõrtööjõudu, eriti keevitajaid. Kuid tihtipeale selgub, et nende kvalifikatsioon ei vasta meie nõuetele. Näiteks 53st meie atesteeritud keevitajast vastas nõuetele ainult seitse," rääkis BLRT Marketex OÜ tegevjuht Fjodor Kvitš.

Ettevõttes töötavad keevitajad Ukrainast ja Rumeeniast. "Tegelikult on Ukrainas ja Rumeenias sama probleem mis Eestis. Seal juba pikemat aega ei valmistata ette kõrge kvalifikatsiooniga spetsialiste," märgib Kvitš ja loodab, et varsti hakkavad Eesti keevitajad tulema Soomest ja Norrast tagasi. "Praegu maksame oma keevitajatele peaaegu sama suurt palka kui nad saavad välismaal pärast kõikide maksude mahaarvamist," seletab Kvitš.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:46
Otsi:

Ava täpsem otsing