Börs: Aasia langes veidi

15. oktoober 2008, 09:03

Aasia börsidel on rahulik languspäev.
Tahetakse näha, kas pankade päästmise plaan ka töötab, ning kardetakse, et
halvenevad majandustulemused varjutavad seda plaani. Lisapinge kutsus esile
laevanduse veokulude kukkumine kolme aasta madalaimale tasemele.

Jaapani aktsiaturg langes kella 8.15ks 1,4 protsenti, Hongkong 2,8 protsenti, Hiina 0,9 protsenti, Taiwan 1,6 protsenti, Korea 2,3 protsenti, Austraalia 0,7 protsenti, Tai 0,1 protsenti, India 2,7 protsenti, Singapur 2 protsenti ja Malaisia 2 protsenti. Vietnami börs tõusis 2 protsenti ja Indoneesia 0,1 protsenti.

Jaapani suurelt kolmanda laevanduskompanii Kawasaki Kisen Kaisha aktsia hind kukkus 8,6 protsenti. Baltic Dry indeks, mis näitab konteineritevedudeks mõeldud laevade prahtimiskulusid, kukkus eile 8,5 protsenti.

Aasia suuruselt kolmanda terasetootja Posco aktsia hind kukkus 8,8 protsenti. Posco finantsdirektor Lee Dong Hee ütles eile, et aasta viimased kolm kuud on väga rasked. JPMorgan Chase'i analüütikud langetasid terasetootja aktsia ostusoovituse hoia-soovituseks. Seda aktsiat omab ka legendaarse investori Warren Buffetti firma.

„Turud on ikka langusfaasis,“ ütles Mizuho Asset Managementi fondijuht Masahiko Ejiri Bloombergile. „Paljud ootavad majanduste nõrgenemist. Me peame nägema mingisugust tõestust, et pankade päästeplaan töötab.“

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. October 2008, 09:03
Otsi:

Ava täpsem otsing