Kuum: struktuurimuutus majanduses võimaldab kriisist kiiremini välja tulla

15. oktoober 2008, 19:11

Konjunktuuriinstituudi juhtivteaduri Leev
Kuumi sõnul võimaldab GILDi prognoositav majanduse struktuurimuudatus, peamiselt
siis ettevõtete omanike struktuurimuudatuse näol, majandusel kriisist
kiiremini välja tulla.

Seda, et Eesti majanduses struktuur muutub, eriti omanike struktuur, seda võib konjunktuuriinstituudi juhtivteaduri Leev Kuumi sõnul tõlgendada nii, et Eesti ettevõtjad on nõrgad olnud. „Halbadel aegadel tuleb see struktuurimuutus aga kasuks. See võimaldab kriisist kiiremini välja tulla,“ lausus Kuum.

Tallinna börsi juhi Andrus Alberi vihjet, et rohkem ettevõtteid võiks börsile tulla, kommenteeris Kuum järgnevalt: „See on juba majanduspoliitiline küsimus. Sellele ühtset vastust või seisukohta pole. Küll aga on riigil palju paremaid võimalusi oma omandi juhtimiseks, seda võiks küll vaadata,“ märkis Kuum.

Järgmise aasta tabeliseisu prognoosides uskus Kuum, et kindlasti see tuleb halvem ja ettevõtete turuväärtused langevad. „Langus võib suureneda, kasumid ja käibed ju ettevõtetel langevad,“ märkis Kuum, vihjates sellele, et järgmine tabel võib hoopis teine tulla.

„Turuväärtusega ei tasu ka liialdada. Rohkem peaks pidama kinni SKP statistikast, seal näeb adekvaatsemat pilti. Turuväärtus on ikka rohkem emotsionaalne,“ lisas teadur.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. October 2008, 20:37
Otsi:

Ava täpsem otsing