Tõniste: EASist võiks väikestele ettevõttele rohkem kasu olla

Mariliis Pinn 19. oktoober 2008, 10:52

Riigikogu liige ja majanduskomisjoni kuuluv
Toomas Tõniste arvab, et EAS on vajalik, kuigi seda peaks pisut kõpitsema,
näiteks võiks väikesi ettevõtteid rohkem toetada.

„Ma arvan, et on küll,“ vastas Tõniste aripaev.ee päevaküsimusele, kas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutust on vaja. „Võib-olla on vaja seda natuke ümberstruktureerida. Projektide maht, mis sealt läbi käib, on piisavalt suur ja toimivat asja pole mõtet lõhkuda, võib-olla on seda pisut vaja kõpitseda, sest töö käigus ilmnevad ikka nõrgad kohad. Seda on juhtkond ka jooksvalt teinud. EAS võiks oma tähelepanu jagada ka väikestele ettevõtetele. Siin küll tulevad seadused ette ja riigikogu võiks seda asja arutada, kuid EAS võiks ka väiksemale ettevõtetele kasulik olla,“ lisas ta.

Ericssoni tütarfirmade (Lätis ja Leedus) Põhjamaade ja Baltikumi üksuse asepresident Veiko Sepp leiab, et EASi on kindlasti vaja ja senised kogemused nendega on meeldivad.

Sepp vastas küsimusele, kas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutust on vaja: „Jah. Kui laiemalt vaadata, siis kindlasti on vaja, et riik suunaks oma kulutused sinna, kus prioriteedid on ja EAS kui suunamisvahend on kindlasti vajalik.“

„Oleme olnud seoses mitme projektiga nendega kontaktis ja seni on kogemused väga meeldivad olnud. Seal on positiivsed inimesed, kes soovivad ja tahavad aidata,“ lisas ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. October 2008, 08:52
Otsi:

Ava täpsem otsing