Tammsaar: triljonid rahustavad mind natukene

ÄP praktikant 21. oktoober 2008, 16:31

Ettevõtja ja endine
põllumajandusminister Tiit Tammsaar tunneb end rootslaste otsuse pärast
väheke kindlamalt, kuid leiab, et olukord on siiski tõsine.

Endine põllumajandusminister Tiit Tammsaar tunnistas, et rootslaste plaan rahustab teda natukene ning kui leiab, et kui Eesti valitsus oleks reageerinud kasvõi sama aeglaselt, siis oleks väga hea. "Põhjamaise kombestiku juurde kuulub selline aeglane reageerimine. Hea, et üldse seda tehti," märkis Tammsaar.

"Arvan, et see on hea ning vaesel ajal ikka abiks. Kuna Eesti pangandus on Rootsi panganduse üks väike osake, siis peab iga eestlane väga teraselt vaatama, mis toimub just Rootsi pankadega. Suurt polegi muud vaadata. No muidugi on meil siin ka veel üht-teist põhjamaadest, kuid kaks suurt tegijat on ikkagi Rootsi pangad," leidis Tammsaar.

Tammsaar arvas ka, et eestlased peaksid asja palju tõsisemalt võtma.

"Tegelikult on situatsioon tõsine. Võidakse lõõpida, irvitada ja intervjuusid võtta. Arvatakse, et tavakodanikku see jutt ei puutu. Jah, täna ta võib-olla tõesti ei puutu, aga see hakkab puutuma kuu-kahe-kolme pärast, kui töötus aina edasi kasvab, sest ettevõtjad on juba omadega ummikus. See on terve karusell. Väga tõsiselt tuleb jälgida. Soovitus kõigile."

Tammsaare leiab, et Eesti on küll mobiilne, aga ikkagi väike ja haavatav: "Oleme küll väikesed ja mobiilsed, kuid täna see mobiilsus ei olegi võib-olla meile kõige parem. Sest see kõik, mis praegu maailmas toimub, on kohe ka meil sisuliselt kohal. Selles mõttes me oleme ikka haavatavad ja väikesed."

Koolidirektor ning Keskerakondlane Lauri Leesi lausus, et rootslaste plaan rahustab teda küll. "Olen Swedbanki klient ega kavatse seda muuta. Ei oska küll selle plaani kohapealt midagi nii täpselt arvata, kuid arvan, et see võib toimida," ütles ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. October 2008, 17:18
Otsi:

Ava täpsem otsing