Neljapäev 23. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Argentina hädad rõhuvad Ida-Euroopa valuutasid

22. oktoober 2008, 15:17

Vene rubla ja Poola zlott nõrgenesid täna
ning arenevate riikide laenukulud tõusid viie aasta kõrgeimale tasemele seoses
kartustega, et Argentina kümne aasta jooksul juba teist korda oma võlakohustuste
täitmisega hätta jääb.

Rubla odavnes protsendi võrra, millega juuli algusest on rubla dollari suhtes odavnenud juba 15% ning zlott odavnes üle 3%. Ungari keskpank tõstis ootamatult intressi, et forinti kaitsta, vahendas Bloomberg.

Argentina presidendi Cristina Fernandez de Kirchneri plaan võtta riigi kontrolli alla 29 miljardi dollari eest erapensionifondide vara lõi turud vankuma, kuna viimati kui riik sarnase sammu astus – 2001. aastal, järgnes krahh. Riik ei tulnud toime oma 95 miljardi dollari suuruste võlakohustuste täitmisega.

„Argentina kuhjab veel ühe negatiivse faktori maailmamajanduse niigi haprasse pilti,“ ütles Tom Fallon, La Francaise des Placements arenevate turgude juht. „Kriis, mis ei puhkenud arenevatelt turgudelt, on nüüd saamas ka arenevate turgude kriisiks,“ jätkas ta.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. October 2008, 15:17
Otsi:

Ava täpsem otsing