Tallinn kaotas 9 miljonit maksumaksja raha

28. oktoober 2008, 10:18

Edgar Savisaare juhitava Tallinna linna
finantsdirektor Katrin Kendra ütles Äripäevale, et kuna linna
investeerimisportfellis olevate SEB Likviidsusfondi osakute turuväärtus
on langenud 13%, võib linn kaaluda pangavahetust.

Tallinna linn oli SEB Likviidsusfondi paigutanud 70 miljonit krooni. Seega on linna rahast haihtunud 9 miljonit krooni.

"Kuna täna puuduvad täpsed andmed, milliseid varasid ja mis osas ümber hinnati, ei oska ka hetkel öelda, kas linn säilitab osakud likviidsusfondis või mitte,“ ütles Kendra ning lisas: „Arvame, et selline ootamatu konservatiivsus, millele pank viitab, võib kaasa tuua mitmete klientide poolt hoiuste välja viimise SEB-st ning ka linn võib võtta kaalumisele oma kontsernikonto viimise teise panka.“

Finantsdirektor ütles, et panga senise info kohaselt on likviidsusfondi näol tegemist pea riskivaba vahendiga, mis on mõeldud ettevõtte vabade rahavoogude efektiivsemaks juhtimiseks, olles alternatiiv panga nõudmiseni ja lühiajalistele hoiustele. Pangapoolset käitumist võib pidada klientide suhtes ebaprofessionaalsuseks, lisas ta.

„Olukorras, kus pank informeerib oma suurkliente nii olulistest otsustest, lakoonilise pressiteate vahendusel, jagamata selgitusi, ei saa pidada sooviks hoida häid kliendisuhteid,“ möönis Kendra.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. October 2008, 11:37
Otsi:

Ava täpsem otsing