Antropov: väljasuretamise asemel tuleks majandust arendada

30. oktoober 2008, 15:10

Transpordiärimees Robert Antropov
ütles tänasel Äripäeva venekeelsel konverentsil "Edu võti 2009", et Eestis
eksisteerivate majandusharude väljasuretamise asemel tuleks valitsusel
olemasolevaid ärivaldkondi aidata edasi arendada.

Antropov märkis, et talle on valus kuulata, kuidas poliitikud räägivad transiidist kui väikesest ja Eestile mittevajalikust majandusharust. Kunagi oli Eestil ka oma piiritusetööstus, aga nüüd toodetakse viina vaid sissetoodud toormest, rääkis Antropov ja lisas, et transiiti, transporti ja logistikat tuleks väljasuretamise asemel hoopis jõudumööda edasi arendada.

"Ei tohi nägu kätega kinni katta ja öelda, et vot kohe-kohe tulevad meile Hiina kaubad ja Vene transiit meid üldse enam ei huvita. Tuleks edasi tegeleda Äriga, mis on siiani edukalt toiminud, kasumit ja riigieelarvesse raha toonud," muretses Antropov ja lisas, et valitsus peaks transiidi arengule omalt poolt samuti kaasa aitama. Ettevõtjate heast tahtest üksi ei piisa.

"Raiusime akna Euroopasse, kuid see aken on kinni, ainult õhuaken on lahti, nagu keegi hiljuti ütles," kommenteeris Antropov praegust olukorda. Ärimehe sõnul on nii eduka transiidi kui poliitika ühine nimetaja raha. "Minu meelest elavad poliitikud ärimeeste teenitud raha eest," selgitas Antropov.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. October 2008, 15:27
Otsi:

Ava täpsem otsing