Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

BÖRS: Aasia börsid võtsid selge seisukoha - üles

30. oktoober 2008, 09:11

Kui USA aktsiaturgudel valitses pärast
Föderaalreservi otsust alandada baasintressi poole protsendipunkti võrra teatud
peataolek, siis Aasia börsidel ei olnud mingit kõhklust.

Tokio, Hongkongi ja Lõuna-Korea börsidel toimus võimas hinnaralli, indeksid kerkisid kümmekond protsenti, sest investorid on üsna veendunud, et intresside alandamine (lisaks USAle alandasid eile baasintressi ka Hiina. Lisaks teatas USA Föderaalreserv valuutaabi andmisest Koreale, Singapurile, Brasiiliale ja Mehhikole, mis lennutas Korea woni kümnendi suurimale kursitõusule.

Autotootjate Toyota ning Mazda aktsiad kerkisid üle 11 protsendi, Sony aktsia hind kerkis üle kaheksa protsendi. Nafta hinna järsk tõus lennutas Hiina naftakompanii CNOOC aktsia hinda tervelt 17,8 protsenti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. October 2008, 09:11
Otsi:

Ava täpsem otsing