Senisest rangem seadus piirab alkoholi reklaamimist

Mariliis Pinn 01. november 2008, 21:10

Tänasest kehtima hakanud reklaamiseaduse
kohaselt on alkoholi reklaam ringhäälingus lubatud alates õhtul kella 21st
kuni hommikul kella 7ni olenemata sellest, kui kange alkoholiga on tegemist.

Uus reklaamiseadus reguleerib ka SMS-laenu andmist ning samuti on sätestatud lapse kasutamine reklaamis, vahendas ERR "Aktuaalset kaamerat".

Riigikogu kiitis uue reklaamiseaduse heaks märtsis ning toona oli opositsiooniline Keskerakond seaduse vastu. Kuigi uus seadus karmistab alkoholireklaami näitamist, soovib Keskerakond alkoholi reklaamimise keelata.

"Erinevad uuringud nii Eestis kui välismaal kinnitavad, et alkoholi keelamine mõjub väga positiivselt ja alkoholi tarbimine just noorte seas väheneb. Seetõttu meie seisame selle eest, et alkoholi reklaam nii välimeedias, televisioonis ja raadios oleks 100% keelatud," selgitas Keskerakonna fraktsiooni kuuluv Olga Sõtnik.

Kui Euroopa Liidus kehtib põhimõte, et eksitav ja agressiivne reklaam on keelatud, siis alkoholi ja tubakareklaami puhul on igal liikmesriigil õigus ise olukorda analüüsida ja otsustada, kui karmid piirangud seada. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi siseturu asekantsler Merike Kompus selgitas, et alkoholi reklaami täielik keelamine oleks väga tõsine samm.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. November 2008, 16:47
Otsi:

Ava täpsem otsing