Börs: Aasias algas november korraliku tõusuga

03. november 2008, 08:01

Aasias on täna positiivne börsipäev.

Kella 7:20 seisuga on Hongkongi börs tõusnud 5,2 protsenti, Hiina 0,9 protsenti, Taiwan 2,8 protsenti, Korea kaks protsenti, Austraalia 5,1 protsenti, Tai 7,3 protsenti, Indoneesia 8,7 protsenti, India 4,7 protsenti, Singapur 4,8 protsenti ja Malaisia 3,3 protsenti. Jaapani aktsiaturg on riigipüha tõttu suletud.

Üheks tõusuõhutajaks on valitsuste majanduse elavdamise plaanid. Lõuna-Korea paneb kokku 10,8 miljardi dollarilist majanduse elavdamise plaani, kuhu kuuluvad nii infrastruktuuri investeerimine kui ka maksukärped. Jaapan tegi läinud nädalal teatavaks 51 miljardi dollarilise majanduse elavdamise kava.

India keskpank alandas täiesti ootamatult intressi. Hiina keskpank tõmbas maha pankade laenude andmise ajutised piirangud hoidmaks majanduse stabiilselt ja suhteliselt kiiret kasvu. Piirangud kehtestati varem inflatsiooniga võitlemiseks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. November 2008, 08:01
Otsi:

Ava täpsem otsing