Börs: Jaapan teeb tõusu järele

04. november 2008, 07:51

Üldistatult võiks Aasia börside tänaste
arengute kohta öelda – ei midagi erilist, isegi ühtset suunda ei leitud. Kuid
täna särab Jaapani börs, mis eile oli kinni riigipüha tõttu. Aga loodus tühja
kohta ei salli, teiste turgudega tuleb sammu pidada.

Jaapan tõusis kella seitsmeks 5,9 protsenti. Tõusjate ridades olid veel sel ajal Hongkong (+0,2%), Taiwan (+0,4%), Korea (+1,9%), Tai (+2,1%) ja Vietnam (+3,7%). Langust näitasid Hiina (-1,3%), Austraalia (-0,2%), Indoneesia (-0,5%), India (-0,7%) ja Singapur (-1,4%).

Austraalia keskpank alandas täna intressi 0,75 protsendipunkti võrra 5,25 protsendile. Jaapanis näitavad tõusu pangaaktsiad – keskpank langetas seal hiljuti intressi. Panasonic üritab osta Sanyot selle suurematelt aktsionäridelt – kelleks on pangad. Nissani aktsial käis aga käsi kehvasti. Aktsia kukkus 9,5%, kuna ettevõte andis kasumihoiatuse. Ettevõte loodab teenida 31. märtsil lõppeval majandusaastal 160 miljardi jeenise kasumi, mais prognoosis ettevõte kasumiks 340 miljardit jeeni.

Bloombergi andmetel läks Jaapani juhtiva aktsiaindeksi Nikkei 225 dividenditootlus üle kahe protsendi taseme 3. oktoobril. Sellist ilmaimet ei ole nähtud 1989. aasta juulist. 31. oktoobri seisuga olid dividenditootlus 2,52 protsenti. Sellega ületas aktsiate dividenditootlus Jaapani 10aastase valitsuse võlakirja tootlust.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. November 2008, 15:55
Otsi:

Ava täpsem otsing