USAs aktiviseerusid esmavalijad, ka 70aastased

Kertu Ruus 05. november 2008, 00:49

Ennustus, et tänastel
presidendivalimistel osalevad erakordselt paljud esmavalijad, vastab tõele,
väidab Washington DC suuruselt teise valimisprefektuuri kapten Millie Ware.
"Olen täna näinud palju esmakordseid valijaid, 20aastaseid, 50aastaseid, isegi
70aastaseid," räägib Ware.

Kell on vestluse ajal USA pealinnas pool viis pärastlõunal (seitse tundi ajavahet Eestiga) ja tänav ning ka valimisjaoskond hakkavad just tasapisi rahvahulkadest täitumUSA presidendivalimised tõid esmakordselt hääletama igas vanuses kodanikudUSA presidendivalimised tõid esmakordselt hääletama igas vanuses kodanikuda."Hommikul oli hullumeelne tormijooks," kirjeldab mustanahaline käharlokkidega Ware oma koolimajas asuvat valimisjaoskonda tööpäeva alguse paiku. "Ja pärastlõunane alles algab." Praegu on Ware'i prefektuuris andnud oma hääle umbes 5 500st registreeritud valijast ligi 2 250, nii et valimisaktiivsus tõotab aktiivset õhtut arvestades tulla enneolematult kõrge. Kohalikel linnavolikogu valimistel 5. septembril ilmus kohale vaevalt pooltuhat valijat 5 500st, võrdleb Ware inimeste huvi siis ja praegu.

Millie Ware ise on olnud jalul kuuest hommikul ning tema tööpäev venib ilmselt keskööni, kuid naine näib seda täiel rinnal nautivat. "Jah, olen kapten!" näitab ta uhkusega oma kaelasilti kirjaga "Precinct Captain". Ware teeb valimisametniku tööd juba kümme aastat, tavaelus on ta aga juriidiline assistent ning raadiohääl 60-70ndate muusikat mängivas raadiojaamas. "Motown, Rock and Roll," loetleb naine oma lemmikstiile kujuteldava muusika rütmis kaasa õõtsudes, ning läheb järgmisi jaoskonnakülalisi vastu võtma, kes juba üritavad keelust hoolimata valimisjaoskonnas pilti teha.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. November 2008, 01:03
Otsi:

Ava täpsem otsing