Investorid annavad Obamale võimaluse

Kertu Ruus 07. november 2008, 16:21

Elame, näeme, on investeerimisekspertide
suhtumine teisipäeval USA uueks presidendiks valitud demokraati Barack Obamasse,
näitasid eile Washingtonis toimunud investorite suurürituse Money Show esinejate
sõnavõtud.

"Obama on üldiselt eraettevõtlusest vaenulikult rääkinud," märkis CNBC saatejuht Larry Kudlow. "Aga ma tahan näha, mis siis tegelikult juhtuma hakkab. Andkem mehele võimalus." Vabaturu ja ka ühetaolise tulumaksu toetajana tuntud Kudlow nentis, et tal pole õrna aimugi, mida Obama teeb maksude, kaubanduse ja dollariga. "Kui investorite kasumi kallale minnakse, siis on meil muidugi probleem," ütles ta.

Barron’si president ja toimetaja Ed Finn märkis, et suur küsimus Obama kohta on see, kas too valitseb presidendina vasakult või tsentrist. Ta avaldas lootust, et tsentrist, kuid polnud selles sugugi veendunud.

Investeerimiseksperdid eeldasid, et Obama viib sisse kõrgemad maksud, teeb järeleandmisi ametiühingutele ja hakkab majandust üldiselt rohkem riiklikult reguleerima. Samas liigset muret selle üle nad ei tundnud, et USAs võiksid asjad väga hulluks minna. Kudlow nentis, et kui asjad ikka tõesti valesti lähevad, siis parandavad valijad selle järgmistel valimistel.

Forbesi president ja toimetaja Steve Forbes nentis, et valijad toetasid Obamat, kuna neil oli kindel soov vana valitsus Valgest Majast minema lüüa. Tema hinnangul oleks vabariiklane John McCain võinud presidendivalimised isegi võita, kui vahepeal lahvatanud finantskriis poleks rahvale meelde tuletanud, et nad on segaduses ja hirmunud. Obama kohta nentis Forbes, et too püüab olla vasakpoolsete Ronald Reagan.

Samas pälvis kriitikat ka Bushi valitsus, eriti kurjad olid Kudlow ja Forbes selle üle, et Bush laskis dollaril nõrgeneda.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2008, 16:37
Otsi:

Ava täpsem otsing