Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Vaid hiljuti praalis Parex heade tulemustega

Liis Kängsepp 09. november 2008, 12:01

Vaid mõned nädalad tagasi teatas Läti turul
suurima hoiuste mahuga Parex Banka oma kolmanda kvartali tulemusi avaldades, et
nad on saadud tulemusega rahul.

„Hoolimata finantssektori halbadest uudistest, mis me siin Lätis teiste riikide kohta kuuleme, on Parex pank kolmandas kvartalis näidanud jätkusuutlikku kasvu,“ teatas oktoobri lõpus panga asepresident, „praegustes oludes on eriti positiivne uudis, et me oleme suutnud oma hoiuste mahtu kasvatada. Ja see näitab, et kliendid usaldavad meid. Oleme saadud tulemusega väga rahul.“

Pank teenis enda teatel tänavu esimese üheksa kuuga 274 mln krooni (12,4 mln latti) kasumit, pank oli välja andnud 42 mld krooni (1,9 mld latti) eest laene ning hoiused ulatusid 43 mld kroonini (1,94 mld latti). Panga kogukapital ja reservid olid panga teatel väärt 4,6 mld krooni (208 mln latti).

Parex pank on Lätis varade mahult teine ning hoiuste mahult suurim pank Lätis. Panga varade maht on 65 mld krooni (4,4 mld eurot) ning Moody’s on andnud pangale investeerimisjärgu reitingu Baa3, mis näitab, et investeerimisagentuuri hinnangul peaks pank olema maksejõuline.

Vaid mõne kuud tagasi avas Parex Eestis kaks uut kontorit – ühe Tallinnas ja teise Tartus –, teatades, et neil on Eestis „tõsised äriplaanid“.
„Olles suurim iseseisev ja kohaliku kapitaliga finantsinstitutsioon Baltimaades, on meil hea arusaamine Eesti klientide vajadustest,“ teatas toona Parex panga Eesti juht Eizens Slava.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. November 2008, 19:53
Otsi:

Ava täpsem otsing