Medvedev: võim ja äri. Koos on parem!

11. november 2008, 17:24

Interfaksi andmetel kutsus Venemaa
president Dmitri Medvedev täna ärimaailma antikošmaarsete meetmete
väljatöötamisele, mille hulka kuuluvad muuseas ka kriminaalvastutus firmade
agressiivse ülevõtu eest ning pankade kohustus jagada laene n-ö riigiabina.

Medvedev tegi sellise avalduse tänasel kohtumisel Venemaa kaubandus-tööstuskoja presiidiumiga. Medvedev ütles, et pangandussektori toetamise peaeesmärgiks on keskklassi säästmine finantskriisiga kaasnevatest koledusest.

Kohtumisel pööras Medvedev erilist tähelepanu meetmetele, millega Venemaa pangandussektorit toetab. Ta kordas taas seda, kuidas tuleb ümber käia globaalset finantskriisi leevendavate riigieelarveliste vahenditega. Esiteks, kapitali väljavoolu tuleb monitoorida, rõhutas president.

Teiseks, tuleb vähendada riikliku abi vahendajaid. "On vaja teha kõik, et raha eraldamise otsuse ja konkreetsele ettevõttele väljastatud reaalse laenu vahel oleks võimalikult vähe institutsioone," märkis Medvedev.Riigiabi saanud pangad peavad sellele vastavalt käituma, leidis Medvedev. "Pangad peavad meeles pidama, et selle asemel, et nad on lihtsalt kommertspangad, on nad laenuasutused. Nad peavad hoolitsema mitte üksnes iseenda likviidsuse eest, vaid esindama kindlaksmääratud tasemel ka riiki kui laenuandjat," teatas Medvedev. Ta manitses panku samas ka laenuintressidega piiri pidama.

Venemaa kaubandus-tööstuskoja president Jevgeni Primakov märkis, et pankade laenuintressid on kerkinud väga kõrgele, kuid kõrgema kui 10-15% intressiga pole mõtet äri arendada. Praegu on Venemaa pankade ettevõtluslaenude intressid kerkinud kõrgemale kui need on mujal maailmas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. November 2008, 17:24
Otsi:

Ava täpsem otsing