Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ettevõtjad: aasta pärast saab majandus tuule tiibadesse

12. november 2008, 15:26

Täna toimunud majandusteemalisel
vestlushommikul tõdesid tuntud ettevõtete juhid, et Eesti majandus pöördub taas
tõusuteele 2009. aasta neljandas kvartalis või 2010. aastal.

Ettevõtjate arvates on nii keerulistel kui headel aegadel edukamad need Eesti firmad, kelle juhtimisotsused tuginevad kvaliteetsetele andmetele ning kiirele tegutsemisele.

Rahvusvahelise äritarkvaratootja Epicor asepresident John Hiraoka rõhutas vestlushommiku avaettekandes tehnoloogia ja tarkvara järjest suuremat rolli ettevõtte juhtimisotsustes, kuna analüüsimist vajavate andmete hulk on plahvatuslikult tõusnud. Tema sõnul aitavad 50 protsenti tehnoloogiainvesteeringutest tõsta ettevõtte efektiivsust ja vältida raiskamist.

„Investeeringutel tehnoloogiasse on tänastel keerulistel aegadel ettevõttele topeltmõju – need muudavad juhtimisotsuste tegemise efektiivsemaks ja on firmale kiirendiks just siis, kui halvad ajad on möödas,“ täiendas Hiraoka.

Riigikogu liige Taavi Veskimägi tõdes oma ettekandes, et riigijuhtimise seisukohalt on otsuste tegemine läinud keerulisemaks, sest olukorrad muutuvad kiiresti ning tuleviku ennustamine on tänamatu töö. Veskimägi soovitas vähem keskenduda Eesti majanduse numbritele ning rohkem jälgida globaalseid trende.

Kalev Chocolate Factory AS IT- ja arendusjuht Marek Trautmann leidis, et täna ei saa ettevõtted efektiivsust tõsta enam kordades, vaid protsentides. „See info, mis juhtidel täna on puudu, selle saab kätte hea tarkvaraga. Edaspidi on edukad need, kes oskavad viimase koma pealt arvutada ja efektiivsust parandada.“


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. November 2008, 16:12
Otsi:

Ava täpsem otsing