Automüüjate TOP: tarbesõidukite võidukäik

13. november 2008, 11:49

Automüüjate edetabeli tippu tõusnud Scania
Eesti AS tegevjuhil Janno Karul on järgmise aasta suhtes tagasihoidlikud
ootused, kasvu ei plaanita ja majandustulemusi prognoositakse
kesisemateks.

Scania Eesti AS-i käive kasvas eelmisel aastal üle-eelmisega võrreldes 1,67 korda. Suure hüppe tegi ka kasum, kasvades 56,753 miljoni kroonini. 2007. aasta heade tulemuste ja 60 protsendilise veokite müügi kasvu taga, on ettevõtte juhi Janno Karu hinnangul hea ning ökonoomne toode ja lai teenindusvõrk nii Eestis kui mujal Euroopas.

"2007. aasta oli erandlikult hea aasta eriti veokimüügis. Veokitootjad ei suutnud nii palju toota, kui oli turgudel nõudlust," kommenteeris Karu 2007. aasta tulemust. "Sealjuures kasvas Scania müük oluliselt rohkem kui oli üldine turukasv, raskeveokite koguturg kasvas 20%, Scania veokite müük 60%."

Järgmisel aastal aga arvestab ettevõte Karu sõnul turu langusega. "Veokiturg kukub järgmisel aastal veelgi ja saab olema tõenäoliselt poole väiksem kui 2007. aastal. Kuna tulubaas väheneb, tuleb ka kulusid kokku hoida. Toimub teatav muutus kliendibaasis," selgitas ta.

Automüüjate TOP ilmus 12. novembril Äripäevas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. November 2008, 13:28
Otsi:

Ava täpsem otsing