Pühapäev 23. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Bank of America: kroon võidakse devalveerida

Liis Kängsepp, Gert D. Hankewitz 13. november 2008, 15:03

Eesti, Läti ja Leedu võivad järgmisel
aastal oma raha devalveerida, leiab Bank of America strateeg David Hauner.

Mees rääkis Bloombergile, et euroalaga võrreldes kolmekordne inflatsioon, majanduslangus ning üleüldine kriis võivad sundida Balti riike oma raha devalveerima, riskides nõnda euro kasutuselevõtu lükkumisega.

„Nad hoiavad fikseeritud kurssi euro suhtes, minnes üle 2009. aastasse, kuid devalveerivad, kui turud rahunevad,“ leidis Hauner, lisades, et Baltimaadel on valida, kas leppida sügava majanduslangusega või devalveerida.

Nagu teada, on Eesti ninamehed sellise variandi maha teinud ning kinnitanud selle võimatust. Sama seis on ka Leedus ja Lätis. „Devalveerimine on täiesti ebareaalne stsenaarium,“ sõnas Läti keskpanga juht lmars Rimsevics septembris.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. November 2008, 12:58
Otsi:

Ava täpsem otsing