Nafta hind jätkab kukkumist

13. november 2008, 09:05

Nafta hind langes täna hommikul Singapuris
55,03 dollarini, eile õhtul kukkus naftabarreli hind New Yorgi börsil 3,5
dollari võrra 56,16 dollarini barrel.

Musta kulla eilne sulgemishind oli madalaimal tasemel alates 2007. aasta jaanuarist, kirjutab uudisteagentuur AP.

Globaalse majanduskasvu aeglustumine vähendab nõudlust ning see omakorda kukutab nafta hinda. „Paistab, et mitte miski ei suuda naftakarusid peatada,“ lausus agentuurile konsultatsioonifirma Purvin Gertz energeetikaanalüütik Victor Shum. (Karudeks nimetatakse investoreid-spekulante, kes panustavad nafta hinna langusele).

USA energeetikaministeerium teatas eile, et ootab järgmisel aastal USAs naftasaaduste tarbimise suuremat langust kui seda on nähtud vähemalt 1980. aastast. Ministeeriumi Energiainfo agentuuri hinnangul langeb tarbimine 250 000 barreli võrra ööpäevas ehk kaks korda rohkem, kui oli agentuuri varasem prognoos.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. November 2008, 09:05
Otsi:

Ava täpsem otsing