Esmaspäev 5. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Majandusanalüütik: kriisi põhjustas vale poliitika

15. november 2008, 12:05

Rootsi majandusanalüütik Johnny
Munkhammar rääkis tänasel Reformierakonna majanduskonverentsil Restart!, et
majanduskriis puhkes vale poliitika tõttu.

Munkhammar püüdis leida vastust küsimusele, kas kriisid vajavad radikaalset sekkumist. Munkhammari hinnangul on kestev majandusareng saavutatav vaid läbi põhjalike reformide ja riigipoolse regulatsiooni otsustava vähendamise.

"Kas see on turu kokkukukkumine? Ei, see on peamiselt poliitika kokkuvarisemine. Mullid ei saa tekkida, kui valitsused ei soosiks neid," rääkis analüütik finantskriisi ja sellest vallandunud majandussurutist lahates.

Peame arvestama uute trendidega nagu globaliseerumine ja muudatused demograafilises situatsioonis. Vajame madalamaid makse ning liberaalsemat tervishoidu. "Me vajame ka vaba finantsturgu," rõhutas Munkhammar.

Ta lisas, et majandussurutise tingimustes tuleb hoiduda protektsionismist. Poliitikud peavad tegema õigeid asju, julgema ei öelda isegi siis, kui see läheb vastuollu avaliku arvamusega. Tegeleme praegu ju kriisijuhtimisega, märkis Munkhammar.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. November 2008, 21:37
Otsi:

Ava täpsem otsing