BÖRS: jalgealune puudub

Mait Jüriado 20. november 2008, 17:23

USA indeksid miinuses 1%.

Meeleolud USAs on jätkuvalt kriitilised. Indeksid on suundunud uute põhjade poole. Nii madalal kauplesid indeksid viimati viis ja pool aastat tagasi. Päeva algusest on siiski suudetud veidike kosuda. Tänast päeva iseloomustab ka erakordselt suur käive.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kukkunud 0,24%, S P 500 kukkunud 0,68% ning Nasdaq on kergelt plussi jõudnud 0,05%.

Tänane makrostatistika USAst on õli veelgi tulle valanud. Nädalane töötu abiraha saajate arv suurenes 27 000 võrra. Novembri keskpaiga seisuga saab USAs abiraha 542 000 inimest. See on kõrgeim number peale 1992. aastat. Nelja nädala keskmine töötu abiraha saajate arv tõusis 506 500 saajani, mis on kõrgeim number peale 1983. aastat.

"Iga päev on aina rohkem põhjust arvata, et USA töötuse määr tõuseb uueks aastaks üle 8%," kommenteeris Kathy Lien Global Forex Tradingust Marketwatchile.

Maailma suurima pangagruppi Citigroup (C) aktsia on lisaks eilsele 23%-lisele kukkumisele langenud täna veel 14% ning maksab hetkel 5,47 dollarit. Tänane uudis,et Saudi Araabia prints Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz Al Saud tahab suurendada oma osalust 5%ni, ei ole aktsiat toetanud.

Finantsinstitutsioonid on päeva alguse miinustest jõudnud kosuda. Goldman Sachs (GS) tõusus 0,53%, Morgan Stanley (MS) +4,29%. USA suurim pank JPMorgan Chase kukkunud Citigroupi eeskujul 11%. Bank of America (BAC) miinuses 4,68%.

Teistest paremini käitub tehnoloogiasektor. Terve nädala suurt müügisurvet saanud Baidu.com (BIDU) kaupleb plussis 5,65%. Yahoo (YHOO) on tõusnud 5,36%. Google (GOOG) veel miinuses 2,45%, Apple (AAPL) samuti miinuses 3,37%.

General Motors (GM) on kukkunud veel 3,58%, olles vahepeal isegi 35% miinuses ning Ford Motor (F) on jõudnud plussi 5,56%.

Tähtsamad majandustulemused teatakse täna peale turgu, mil tulemused teatavad Dell (DELL), Limited Brands (LTD) ning The Gap (GPS).

Nafta on kukkunud täna USAs elektroonilisel kauplemisel kõvasti. Naftabarreli eest tuleb välja käia 51,1 dollarit ja on täna kukkunud juba 5,55%.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. November 2008, 23:10
Otsi:

Ava täpsem otsing