Andres Oper Kesknädalas: Ansip astugu tagasi

26. november 2008, 12:36

Peaminister Andrus Ansip võiks kaaluda
ametist lahkumist, kirjutas keskerakondlasest jalgpallur Andres Oper tänases
parteilehes.

Oper tunnistas, et tema jaoks oli üllatav ning šokeeriv saada teada, et "peatreener" Ansip on end taandanud sisuliselt varumängijaks, jätkates samas tegutsemist peatreeneri rollis. "Tema arvates on Eesti majanduskriisis otseselt süüdi maailmamajandus ning meil endil justkui polegi võimalik midagi teha," kirjeldas Oper.

Ansip peaks jääma vutitähe sõnul ausaks ja rääkima asjadest nii, nagu need on. "Märgid viitasid majandusliku depressiooni saabumisele juba varem. Sel ajal tegeles "peatreener" hoolega aga oma meeskonna maharahustamisega," selgitas Eestit iga paari kuu tagant külastav Oper.

Raskete aegade saabumist Eesti majandusse võrdles ta situatsiooniga jalgpallis, kus pärast esimest poolaega ollakse vastasvõistkonnast taga 0:3. "Peatreener aga lihtsalt kõnnib rahulikult riietusruumis, patsutab mängijatele õlale ning kordab sisendavalt, et "tegelikult on kõik hästi". Pärast 0:10 kaotust on aga peatreener muutnud ennast justkui varumängijaks, kes tuleb mängijate juurde nõutu näoga ja küsib närviliselt: "Kas tõesti meie taktika ei toimi?"," kirjutas Oper.

Tema sõnul on Ansipil kaks valikut. "Esiteks, peatreener võtab vastutuse, tunnistades, et on mängijaid eksitanud. Teiseks, peatreener taandab ennast oma ametikohalt," kirjutas Oper.

"Mitmed majandust minust oluliselt paremini tundvad sõbrad räägivad Eesti krooni peatsest devalveerimisest. Majanduskasvu ja euro saabumise asemel majanduslangus suureneb järjest. Peagi võib mul raske olla kokku saada oma vanade sõpradega, sest suur hulk neist on lihtsalt Eestist lahkunud," kirjutas vutimängija parteilehes Kesknädal.

Andres Oper liitus 2006. aastal Keskerakonnaga ja annetas enne kohalike omavalitsuste valimisi parteile 1,5 miljonit krooni. Aasta hiljem seostati tema sammu Lillekülas asuva neljahektarilise maatüki Andres Operi jalgpallikooli käsutusse andmisega Tallinna linna poolt.

Oper mängib Hollandis Kerkrade jalgpalliklubis Roda JC. Varem on ta mänginud Moskva Torpedos, Taani Aalborgis ja FC Floras.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. November 2008, 13:46
Otsi:

Ava täpsem otsing