Börs: Hiina intressikärbe tegi Aasias päeva

27. november 2008, 07:41

Aasia börsidel valitses kella seitsme ajal
positiivne meelestatus. Rõõmu ei jaganud India, mille finantspealinnas Mumbais
(endise nimega Bombay) toimusid terrorirünnakud, kus hukkus enam kui sada
inimest.

Hiina eile avaldatud ja täna jõustunud 11 aasta järsem intressialandamine viis ülesse näiteks Hiina suurima ehituskompanii China Vanke aktsia. Aktsia hind tõusis 8,2 protsenti, kuna madalam intress võib suurendada eluasemete nõudlust. Inpexi aktsia hind tõusis 9,2 protsenti, BHP Billitoni oma aga 5,4 protsenti.

„Riikides nagu Hiina on arsenal ja vabadus kontorollida majandust,“ ütles Mizuho Asset Managementi fondijuht Masahiko Ejiri Bloombergile. „Mõnedes maades tundub poliitiline risk nii suur, et ma väldin neid isegi kui näen väärtust. Palju kindlam on omada riske stabiilsetes riikides.“

Hiina keskpank langetas aastase laenuintressi 1,08 protsendipunkti võrra, 5,58 protsendile.

Jaapani aktsiaturg tõusis 1,9 protsenti, Hongkong 3,6 protsenti, Hiina 4,4 protsenti, Taiwan neli protsenti, Korea 4,2 protsenti, Austraalia 1,4 protsenti, Indoneesia 1,1 protsenti, Singapur 0,6 protsenti, Malaisia 1,4 protsenti ja Mongoolia 0,7 protsenti. Vietnami börs langes 2,6 protsenti. Teist päeva suletud Bangkoki lennujaamaga Tai aktsiaturg langes 0,1 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    27. November 2008, 12:01
    Otsi:

    Ava täpsem otsing