Swedbank lõpetab Riia börsi püstihoidmise

27. november 2008, 15:58

Swedbank teatas Riia börsile, et lõpetab
12. detsembrist osalemise börsi likviidsuse tagamise programmis, kirjutas
äriuudiste portaal biznews.lv.

"Likviidsuse tagamine tähendab, et pank osales turul üheaegselt nii müüja kui ostja rollis, müües ja ostes aktsiaid väikese hinnaerinevusega, et väikeinvestorid saaksid suvalisel hetkel aktsiaid osta ja müüa," selgitas LHV analüütik Zane Tiltanova, märkides, et pank süstis sellise käitumisega investoreisse lootuse tunnet.

Likviidsuse tagamisega tegelevad börsi liikmed, kes on kohustunud tagama konkreetsetele aktsiatele teatud ajaks kindlaks määratud hinnatasemel nõudluse ja pakkumise. Likviidsuse tagamise programm loodi 2004. aastal ja selles osalemine polnud kohustuslik.

Pärast Swedbanki programmist lahkumist jääb Riia börsil toimuvat kauplemist püsti hoidma vaid SEB.

LHV analüütiku hinnangul tähendab see, et Riia börsi niigi madal likviidsus muutub veelgi kehvemaks. Tõsi, Tallinna börsil sellist likviidsuse tagamise programmi pole, kuid kauplemine toimub sellegipoolest üsna aktiivselt.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. November 2008, 15:58
Otsi:

Ava täpsem otsing