Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Reformierakond: Savisaar läheb õpetajate palga kallale

28. november 2008, 15:30

Keskerakondlik linnavalitsus, kes väidab
Tallinna vastupidiselt riigile heal järjel olevat, laseb õpetajate niigi napi
palgaraha ümber suunata koolide majanduskulude katteks, teatas Reformierakonna
fraktsiooni liige Matti Martinson.

Koolidirektorist reformierakonna fraktsiooni liige Matti Martinson nimetas eilsel volikogu istungil Tallinna koolides toimuvat õpetajate palgaraha ümbertõstmisest häbiväärseks.

„Kindlasti ei saa sellist teguviisi õigeks pidada. Ajal, mil Tallinna linnavalitsus kiidab end eduka linnajuhtimise eest, on koolides palgarahaga toimuv täielik kaos. Olen isiklikult näinud Tallinna Õismäe Humanitaargümnaasiumi, Nõmme Põhikooli ja Karjamaa Gümnaasiumi käskkirju, milles õpetajatele riigi poolt eraldatud palgaraha tõstetakse sujuvalt üle majanduskuludeks. Kas Tallinna õpetajad ei ole tõesti väärt paremat palka kui alammäära järgi jagatav?,“ küsis Martinson retooriliselt.

Martinsoni sõnul huvitab teda, kas Tallinna linna rahaline seis on tõesti nii halb, et õpetajate palgaraha peab kasutama koolide ülalpidamiskuludeks ning kas linnavalitsus on mõelnud lisaraha eraldamisele, et Tallinna koolide õpetajatele oleks võimalik 2009. aastal riigi poolt kehtestatud palkade alammäärast suuremat palka maksta.

„Hetkel on koolidirektorid pandud raskesse olukorda, kus nad peavad üha suurenevate kulutustega, samas kui raha juurde ei tule, suutma majandada kooli. See on häbiväärne, samal ajal kui linnavalitsus ainult kiidab end,“ taunis Martinson linnavalitsuse tegevust.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2008, 15:30
Otsi:

Ava täpsem otsing