Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Merko sai kaks tähtsat kohtuvõitu

01. detsember 2008, 08:26

Maadevahetuse skandaalist räsitud
ehitusfirma Merko sai eelmise nädala lõpus kaks olulist kohtuvõitu konkurentide
üle, kes soovivad firmat tõrjuda riigihangetelt.

Reedel otsustasid Tallinna ringkonnakohtu kohtunikud Viive Ligi, Ivo Pilving ja Silvia Truman, et Merko Ehitus võib ehitada Tallinna-Narva maanteel Kukruse-Jõhvi lõigu, kirjutas postimees.ee. Vähemalt selline on asja sisu, vormiliselt otsustas ringkonnakohus tühistada riigihangeteameti vaidlustuskomisjoni otsuse, millega leiti, et Merko seda maanteejuppi ehitada ei saa.

Asja sisuks on tõsiasi, et Merko Ehituse suuromanikud otsustasid firma jagada nii, et vanasse ettevõttesse (praeguse nimega Järvevana, ilmselt pandud aadressi järgi, kus ettevõtte juriidiline aadress) jääb maadevahetuse kohtuasi koos kahtlustusega altkäemaksu andmises ja uude ettevõttesse vana nimi Merko ja kogu ehitustegevus.

Eelmisel neljapäeval otsustasid Tallinna ringkonnakohtu kohtunikud Kaire Pikamäe, Oliver Kask ja Viive Ligi, et Merko võib kaitseministeeriumi tellimusel rekonstrueerida Miinisadama kaid, mõlemad ringkonnakohtu otsused võib edasi kaevata riigikohtusse, aga vähemalt esialgu on Merko saanud kaks olulist võitu.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. December 2008, 08:26
Otsi:

Ava täpsem otsing