Goldman Sachs käivitab internetipangandust

Mait Jüriado 03. detsember 2008, 19:11

Peale seda, kui Goldman Sachs Group sai
pangaks, üritab ta käivitada internetipangandust, et lappida
investeerimispangandusest saadud arme.

Goldmani võimalikud tulevikudeposiidid võimaldaksid tal finantseerida oma ärisid. Uus online-pank pole veel saanud oma nime, nagu ka pole avalikustatud kindlamaid tegevusplaane, kuid suure tõenäosusega hakkab pank tegutsema suure haardega, vahendab WSJ.

New Yorki ettevõttel on juba 20 miljardit dollarit deposiitides. Internetipangandus võimaldaks otsida Goldmanil uut teed muutuval Wall Streetil. Kuigi Goldmanil on seni paremini läinud kui tema teistel rivaalidel, prognoositakse pangale esimest börsiajaloo kahjumit 2 miljardit dollarit. See oleks pangale esimene kvartaalne kahjum peale 1999. aastat.

"Internetipanganduse käivitamine oleks täiesti teine pool sellest, mida me oleme harjunud Goldmani nimega seostama," kommenteeris UBSi analüütik Glenn Schorr.

Goldman hakkab nüüd rinda pistma selliste tegijatega nagu Bank of America ning Citigroup.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. December 2008, 19:11
Otsi:

Ava täpsem otsing