Investorite väljajooks fondidest aeglustub

03. detsember 2008, 12:15

Vaatamata fondiosakute väärtuse jätkuvale
langusele on investorite lahkumine fondidest novembris aeglustunud, selgub Eesti
väärtpaberite keskregistri statistikast.

Protsentuaalselt on enim kaotanud investoreid SEB Ida-Euroopa võlakirjafond, mille fondiomanike arv on kahanenud 48 investori ehk 10,2 protsendi võrra. Märkimisväärselt on kaotanud fondiomanikke ka Hansa intressifond, mis on kaotanud kuus protsenti osakuomanikest. Ülejäänud fondide kaotused jäävad alla viie protsendi.

Hansa Venemaa aktsiafondi osakuomanike arv kasvas kolme kontoomaniku võrra 1977 omanikuni. Alates juunist on aga selle fondi osakuomanike arv kukkunud pea viiendiku võrra.

Alates juunist on enim kaotanud investoreid Avaroni Areneva Euroopa Väikeettevõtte Fond ja Avaroni Balkani fond, mille fondiomanike arv on kahanenud vastavalt 27 ja 21 protsenti. Enam kui viiendiku võrra on kaotanud fondiomanikke ka Trigoni Teise Laine Fond. Hansa Ida-Euroopa aktsiafond, Trigoni Kesk- ja Ida-Euroopa Fond ning Hansa Venemaa aktsiafond on alates juunist kaotanud veidi alla viiendiku osakuomanikest.

Poole aastaga on kasvanud aga SEB Tasakaalustatud fondifondi osakuomanike arv 14 ning Hansa Fondifond 30 osakuomanike arv üheksa protsendi võrra.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. December 2008, 09:45
Otsi:

Ava täpsem otsing