BÖRS: halb päev tööjõuturul

Mait Jüriado 04. detsember 2008, 19:27

Wall Street koondamiste küüsis. Indeksid
-1%.

Dow Jones tööstuskeskmine languses 1,09%, Standard Poor's 500 indeks -1,14%, Nasdaq -0,95%.

Teist päeva järjest on Dow Jonesi tööstuskeskmise suurim luuser alumiiniumitootja Alcoa (AA) -7,1%ga. Suurimad tõusjad on Home Depot (HD) 4,92%ga ning JPMorgan Chase Go (JPM), kes on tõusnud 3,64%.

Tänane päev on toonud töötajatele USAs halbu uudiseid. Koondatud on pea 24 000 inimest, lisaks halvad numbrid tööjõuturul ning jätkuvalt tuleb iga päev uudiseid ettevõtete kasumiprognooside kärbetest.

Täna avaldatud nädalased töötu abiraha saajate arv näitab küll langust 21 000 saaja võrra sesoonsusega korrigeeritud 509 000 saajani, kuid nelja nädala keskmine on tõusnud viimase kuueteistkümne aasta kõrgeimale tasemele (524 500). Homme avalikustatakse tööjõuturu ametlik ülevaade, mis köidab kindlasti turuosaliste tähelepanu ning millel võib olla tugev mõju turu tervisele. Ootused raporti osas on juba väga madalale kruvitud.

Täna avaldasid USA jaemüüjad ka novembrikuu müügitulemused. See aasta on pühadehooaeg olnud jaemüüjatele kui õudusunenägu. Jaemüüjad Macy's (M), J.C. Penney Co. (JCP), Abercrombie Fitch Co. (ANF), Limited Brands Inc. (LTD) näitasid kõik kahekohalist protsentuaalset müügi kukkumist aastaga. Ka odavmüügikett nagu Target Corp. (TGT) näitas 10%-list müügi vähenemist.

Vaid Wal-Mart Stores Inc (WMT) jätkab tugevalt. Ettevõtte jaemüük vastas turu ootustele ning novembrikuu müük kasvas 3,4% aastaga. Gap Inc. (GPS) ning Saks Inc. (SKS) näitasid analüütikute ootustele paremaid müüginumbreid.

General Motors (GM) ning Ford Motor (F) on täna tagasi Washingtonis, et anda USA kongressile aru, kuidas nende tulevik välja hakkab nägema ja mida nad teeksid valitsuse antava rahapakiga. Aktsiad -9% ning +1,75%

Nokia (NOK) tegi selle kuu jooksul juba teise kasumihoiatuse. Sellele vaatamata on aktsia tõusnud 5,11%. Nokia hoiatas, et võib kaotada ka turuosa.

Ravimigigant Merck (MRK) prognoosib 2009. aastaks kehvemaid kasuminumbreid. Ettevõte ootab kasumiks 3,15-3,30 dollarit aktsia kohta. Analüütikute keskmine ootus oli 3,53 dollarit aktsia kohta. Aktsia üle 3,29% miinuses.

Philips Electronics (PHG) kinnitas oma 2010. aasta kasumiprognoosi ning ootab kasumi kahekordistumist. Aktsia oli miinuses viimati 2,84%.

Credit Suisse (CS) koondab 5300 töökohta peale 2,5 miljardi dollari suurust kahjumi teatamist. Aktsia 5,59% tõusus.

Phone giant AT T Inc (T) teatas, et koondab 4% oma tööjõust ehk 12000 töötajat. Aktsia languses 2,03%.

Chemical giant DuPont Co. (DD) alandas oma neljanda kvartali kasumiprognoose ning teatas 6500 töölise koondamisest. Aktsia viimati väikses tõusus 0,3%.

Naftabarreli hind jätkab kindlalt allpool 50 dollari piiri. USAs NYMEXil on nafta täna hommikul kukkunud 4,7% ja maksis viimati 44,55 dollarit barrel.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. December 2008, 16:09
Otsi:

Ava täpsem otsing