Rootslased viisid raha Swedbankist välja

04. detsember 2008, 11:07

Septembri ja oktoobriga on hoiustajad
Swedbanki kontodelt välja võtnud üle 300 miljoni Rootsi krooni päevas, kokku
18,4 miljardit, kirjutab Rootsi päevaleht Dagens Nyheter.

Augusti lõpust on hoiused vähenenud ca 8%. Rootsi statistikaameti viimastel andmetel on hoiustajatel Swedbanki kontodel nüüd 209,8 miljardit Rootsi krooni, millega pank on jätkuvalt hoiuste mahult esimesel kohal.

Swedbank seletab hoiuste vähenemist sellega, et osad inimesed on oma raha ümber paigutanud fondidesse. Oktoobris on näiteks on Swedbanki Roburi fondi lisandunud 4 miljardit Rootsi krooni, ütles lehele panga infojuht Thomas Backteman.

Kriisis on kannatanud ka SEB, kus hoiuste maht on vähenenud 5,8 miljardi Rootsi krooni võrra ja seda valdavalt oktoobris. Ka SEB ümber ringlevad kuuldused võimalikust emissioonist, kirjutab leht, kuid SEB juht Annika Falkengren kinnitab, et pank ei vaja lisaraha.

Nordea ja Handelsbanken on aga kriisis võitnud – Nordeas on hoiused kasvanud 2,2 miljardi Rootsi krooni võrra ja Handelsbankenis 6,6 miljardi krooni võrra, kirjutab leht.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. December 2008, 12:24
Otsi:

Ava täpsem otsing