Silberauto: hoolduse pool on võrreldes mullusega kasvanud

04. detsember 2008, 15:46

Väikeseid langusi on olnud, kuid remondi ja
hoolduse pool on võrreldes 2007. aastaga siiski tõusnud, kommenteeris Silberauto
juhatuse liige Eero Mõtlik ettevõtte tulemusi.

"Hoolduse ja remondi pool siiski toimib, tõsi, et väikeseid langusi on võrreldes eelmise aastaga olnud, sest eelmine aasta oli väga hea aasta," kommenteeris Mõtlik.

„Aga me oleme eelmisest aastast siiski natuke paremad. Mitte ainult selle arvelt, et natuke on tunnihind tõusnud, vaid ikkagi tunde endid on rohkem müüdud. Varuosi on müüdud rohkem, kuid arvan, et lähikuudel võib tõesti mingi kukkumine tulla. Aga kindlasti mitte alla 2006. aasta taset,“ rääkis ta.

„Automüük on omaette rida, mis sõltub rohkem turu kõikumistest. Kui hoolduse pool kukub, siis ühekohalise protsendi,“ lisas ta.

Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu (AMTEL) andmetel langes selle aasta novembris Mercedes-Benz tarbesõidukite müük 81% ning sõiduautode müük kukkus 60%. Kui 2007. aasta novembris müüdi 45 Mercedes-Benz sõiduautot, siis selle aasta novembris müüdi neid 18.

Samas usub Mõtlik, et Silberauto taastub aastatel 2008 ja 2009 saadud löögist 2010. või 2011. aastal.

Ettevõtte üleüldist käekäiku ning koondamiste spekulatsioone kommenteeris Mõtlik, et koondamise sõna ta ei kasutaks. „Pigem ütleks, et inimestel tuleb otsida uusi väljundeid. Tuleb teha end ettevõttele kasulikuks, tuleb ümber õppida ja ümber seada ja tugifunktsioonid ümber vaadata."

„Võib-olla tõesti mingil hetkel lähevad teed kellegagi lahku, kuid see on ka selge, kui müügiinimene on käibest sõltuv, peaks vaatama, kas mõne auto müümine kuus toob leiva lauale või ta peab oma eriala vahetama,“ lisas ta. „Jõulude ajal kedagi sundpuhkusele nädalateks ei saadeta, vaid inimesed kasutavad sellel ajal väljavõtmata puhkuseid ära.“

Silberauto Leedu hoolduse ja remondi poolel pole midagi hullu juhtunud, käibed on päris hästi hoitud ja midagi pole kukkunud, sõnas Mõtlik. „Aga valmis peab olema kindlasti, et mis teha juhul kui… Üldiselt on olukord Leedus ja Eestis sarnane, suuri muutusi pole."

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. December 2008, 15:46
Otsi:

Ava täpsem otsing