Kommentaar: betoonkambrist 3G levisse

08. detsember 2008, 15:35

Praeguses turusituatsioonis murravad
ettevõtjad pead, kust kulusid koomale tõmmata, kirjeldab olukorda 1Office'i juht
Heikki Lemba. Palgad on külmutatud. Esindus-, inventari- ja koolituskulud on
viidud miinimumini. Julgemad vaatavad üle rendi- ja laenumaksed ning muud
üldkulud. Kolmandad lõikavad kirvemeetodil maha 10% või enam igalt artiklilt.

Mida teha siis, kui töötaja lahkub, aga ülesanded jäävad? Võib proovida jagada ülesanded ümber olemasolevale personalile ning maksta väikest palgalisa. Kuidas käituda, kui töötaja koormus tõuseb üle normi, teadmised-oskused ja isikuomadused ei vasta töö tegelikele vajadustele ning motivatsioon on puudulik?

Tekkinud olukorras tasub juhil vaadata üle ettevõtte strateegia, toimemudel ja detailsemad tööprotsessid ning hinnata, kas katmata töölõike on üldse vaja täita. Kui on, siis tasub kaaluda teiste hulgas teenuse sisseostmist. Näiteks klassikalised sekretär-juhiabi ja müügiassistendi, aga samuti infosekretäri ning administratiivjuhi funktsioonid.

Teenus võib tulla lõppkokkuvõttes soodsam ja tulemus parem (sõltub mitmetest asjaoludest). Tööandjal jääb ära väljaõppe, palgasüsteemi, kommunikatsiooni ja tööprotsesside ümberkorraldamine. Töölõigud ja soovitud tulemused fikseeritakse teenuselepingus, et tagada teenuse kvaliteet ning efektiivsus. Tööandja võib saada “kauba peale” aegunud lahenduste ümbervaatamise ja värsked ideed.

Nii näiteks tasub 1-3 töötajaga ettevõttel loobuda eraldi sekretäri või müügiassistendi palkamisest ning lahendada asjaajamine ning kontori pool spetsialistiga teenuse näol. Tugifunktsioonid nagu raamatupidamine, IT ja turundus tasub samuti sisse osta. Kui puudub vajadus kuluka kontori ülalpidamise järele, saab kasutada virtuaalkontori teenust – ettevõte registreeritakse prestiižsele äriaadressile südalinnas, kus asjaajamise korraldab ära teenuses sisalduv isiklik sekretär.

Ärihaldusteenuste sisseostmine võimaldab väikesearvulisel personalil keskenduda ettevõtte põhitegevusele ja arendamisele. Omaniku energia läheb uute toodete ja teenuste turule toomisele, olemasoleva laiendamisele või hoopis perele ja vabale ajale.

Läbimõeldud otsused eeldavad kriitilise informatsiooni kogumist ja oskuslikku töötlemist. Kes istuvad käed rüpes ja loodavad isereguleerumisele, need lähevad homme hingusele. Peame oma kivistunud hoiakutega murdma välja igapäevasest hallist betoonkambrist, et püüda kinni võimalusterohke 3G levi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. December 2008, 17:11
Otsi:

Ava täpsem otsing