Riisalu süüdistab koalitsiooni narkouimas

10. detsember 2008, 18:24

Keskerakondlasest riigikogulane Aivar
Riisalu ütles riigieelarve kolmanda lugemise eel,
et koalitsiooni reaalsustaju eelarvepoliitika ajamisel jätab nii
tugevalt soovida, et seda võib võrrelda lausa narkouimaga.

"See lollus, mis Eestis on viimase pooleteise aasta jooksul eelarvepoliitikasse sisse programmeeritud, ei ole minule kui riigikogu liikmele ja eraettevõtjale lihtsalt arusaadav," nentis Riisalu ja lisas, et ei taha eelarvetegu isegi kommenteerida.

"Ma nimetaksin seda narkouimaks – jube tore on olla, aga tegelikult ei saada üldse aru, mis toimub," võrdles Riisalu. Küsimusele, millal tema hinnangul sellest uimast välja tullakse, vastas ta: "Kolme aasta pärast."

Riigikogu võttis läbi suurte raskuste ja poliitkemplemiste sündinud järgmise aasta riigieelarve vastu, eelarve sai eile toimunud viimasel lugemisel opositsioonipoliitikute terava kriitika osaliseks.

Riigieelarve tulusid märgib järgmisel aastal summa 97,8 miljardit ning kulusid 98,5 miljardit krooni. Rahandusministeeriumi teatel kaasnes riigikogu tekstiparagrahvidega täiendavat kokkuhoidu. Kulude maht on seega tuludest väiksem ehk 96,7 miljardit krooni. Rahvaliidu ja Keskerakonna poliitikud teatasid samas, et nende erakonnad ei saa selle eelarve eest vastutust võtta.

Selles, kui suureks kujuneb järgmise aasta eelarvedefitsiit, olid poliitikud eri meelt. Käibel on versioonid kolmest miljardist kuni kaheteistkümne miljardi kroonini ja valitsus seisab ilmselt juba kevadel silmitsi negatiivse eelarve koostamise vajadusega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. December 2008, 18:24
Otsi:

Ava täpsem otsing