Läti pangad koostavad musti nimekirju

11. detsember 2008, 22:14

Läti valitsuse plaan ametnike palku kärpida
õhutas kommertspanku riigiametnikke mustas nimekirjas juhtpositsioonile tõstma,
vahendas biznews.lv.

Pole saladus, et 40% Läti ametnike igakuisest palgast kujunes mitmesugustest lisatasudest, kompensatsioonidest, preemiatest, puhkuserahadest ja muust sarnasest. 1. jaanuarist kaovad lisatasud ära, kirjutas ajaleht Telegraf. Mõned pangad on hakanud probleemsetest laenuklientidest musti nimekirju koostama.

Kolmapäeva õhtul valitsuselt heakskiidetud stabilisatsiooniprogrammi kohaselt vähendatakse riigiteenistujate palgafondi 1. jaanuarist 15%. Kui sellest ei piisa, lõigatakse palkadel veel 10% küljest. Palgakadu puudutab valikuta nii nii arste, politseinikke kui ministeeriumiametnikke. Tõsi, kui esimestel väheneb palk 5-10%, siis ministeeriumiametnikel ja riigiasutuste töötajail kuni 40%.

Varem vaatasid pangad laenu andes igakuist netosissetulekut ja kas pärast laenu tagasimakset jääb vähemalt 30% rahast alles. Kuna ei küsitud, millest laenuvõtja sissetulek koosneb, pole inimestel tuleval aastal enam millestki elada.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. December 2008, 22:03
Otsi:

Ava täpsem otsing