Rootsi annab autotööstusele 41 miljardit krooni

Mait Jüriado 11. detsember 2008, 19:51

Rootsi valitsus esitles 3,4 miljardi
dollari suurust abipaketti, et päästa riigi autotööstus.

Rootsi abipakett sisaldab krediidigarantiisid, hädaabilaene ning rahalisi vahendeid uurimistöödele, vahendab CNN.

Volvo ning Saab on seni otsinud Rootsi valitsuse abi, kuna nende omanikud General Motors ning Ford on pankrotti minemas. Rootsi valitsus teatas uuest abipaketist vahetult peale USA teadet, et USA autotootjatele on eraldatud 14 miljardit dollarit hädaabi.

Rootsi abiplaan sisaldab maksimaalselt 20 miljardi Rootsi krooni (30 miljardit Eesti krooni) krediidigarantiisid autotöösturitele, 5 miljardi Rootsi krooni ulatuses hädaabilaene (7,4 miljardit Eesti krooni) ning 3 miljardit Rootsi krooni (4,4 miljardit Eesti krooni) vahendeid uurimistöödele.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. December 2008, 19:51
Otsi:

Ava täpsem otsing