Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Jõululõuna restoranist soodsamalt kui mullu

Ketlin Priilinn 12. detsember 2008, 00:00

A&G Toitlustuse üldjuhi Ritta Roosaare sõnul sõltub väljas söömise maksumus kohast, kuid möödunud aasta lõpu ja tänavuse aasta algusega võrreldes on väikest langust märgata küll. "Praegu on peaaegu kõik mingil määral hinnad alla lasknud. Kallimaks pole kohe kindlasti läinud," arvab Roosaar.

Restoranide Gloria ja Egoist omaniku Dimitri Demjanovi sõnul on hea koka juures süüa alati odavam. "Kõhu ja tervise pealt kokku hoida ei maksa," ütleb Demjanov. "Söömine on üks vähestest rõõmudest, mida saame lubada endale mitu korda päevas - see hoiab meid reipana, annab energiat ja teeb rõõmsamaks."

Demjanov märgib, et iga aastaga muutub väljas söömine odavamaks, söögikohti ja kompetentsi selles valdkonnas tuleb Tallinnas aina juurde.

Restorani Peppersack müügijuht Kristin Bezborodkina kinnitab, et nende restoranis on hinnad möödunud aasta lõpuga võrreldes veidi soodsamad, langetatud on mõningate ? la carte-praadide hindu.

Kevadeni jäävad soodsamad hinnad püsima, seejärel vaadatakse, mis edasi saab. "Korrigeerime oma toitude hindu vastavalt liha hinna tõusule ja langusele," ütleb Bezborodkina. "Vahepeal hinnad tõusid, kui nüüd on oodata uut langust, saame meiegi soodsamaid hindu pakkuda."

Suurettevõtja Rein Kilk leiab, et inimesi mõjutab peamiselt psühholoogiline surve. "Sissetulekud oluliselt kahanenud ei ole, kuid pidev surve kokku hoida on kahtlemata oma töö teinud," ütleb ta. "Kuna iseäranis peentes restoranides einestamiseks pole aega, käin sageli oma söögikohtades lõunatamas. Näen, et müük pole langenud."

Tööpuuduse kasv ei tohiks Kilgi sõnul hakata mõjutama toidukohtade teenindust ega väljanägemist, inimestel on vajadused, mis paratamatult nõuavad rahuldamist, sealhulgas ka vajadus hea toidu järele.

"Samas tean, et kasvanud on igasuguste küpsetuspulbrite ja -paberite müük: seega ilmselt tehakse varasemast rohkem ise kodus süüa," ütleb Kilk.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:58
Otsi:

Ava täpsem otsing