Mihkelson: Putin naaseb Kremlisse varem või hiljem

15. detsember 2008, 20:27

Vladimir Putini tagasitulekust hakati
rääkima juba tükk aega enne seda, kui ta Kremlist lahkuda jõudis. Putin naaseb
sinna pigem varem kui hiljem, kirjutab poliitik Marko Mihkelson oma
ajabeebis.

Mihkelson viitab Venemaa sisepoliitika ühele parimale asjatundjale Lilija Ševtsovale, kes ütleb oma intervjuus ajalehele Die Welt intrigeerivalt, et hiljemalt tuleval kevadel leiavad aset ennetähtaegsed presidendivalimised, mille tulemusel naaseb riigipeaks Vladimir Putin.

„Mõistagi on see üks võimalikest stsenaariumitest, kuid Ševtsova meelest ei tohiks Putin kriisi liiga sügavale lasta. Vastasel korral oleks tal raske asuda riigi päästjarolli,“ kirjutab Mihkelson ja osutab sellele, et Putini välispoliitikast rääkides tõmbas Ševtsova paralleele Stalini ajastuga, mil Vene maatriksiks oli võimas riik, mõjusfäärid ja välisvaenlase otsimine. Rahvusliku idee puudumisel pöörduti tagasi selle maatriksi juurde Putini teisel ametiajal (2004-2008).

„Tegelikult on Putini tagasitulekust räägitud kaugelt enne seda, kui ta kevadel Kremlist lahkuda jõudis. Ka mina olen sellel teemal siin ajaveebis mitmel korral peatunud ning arvanud, et Putin naaseb Kremlisse pigem varem kui hiljem,“ on Mihkelson veendunud ja jätkab nii:

„Loomulikult teavad vaid väga vähesed, milline on Medvedevi-Putini kokkulepe eelmisest sügisest ning mil määral on seda mõjutanud süvenev majanduskriis. Pole välistatud, et just kriis sunnib tegema esialgsetesse plaanidesse muudatusi ning looma eeldusi Putini kiiremaks naasmiseks,“ märgib Mihkelson oma blogis.

Ševtsova analüüs kinnitab Mihkelsoni varasemaid mõtteid, et "tangopaaris" Medvedev-Putin on ikkagi viimane juhtrollis ning peatähelepanu tuleb talle pöörata.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. December 2008, 20:27
Otsi:

Ava täpsem otsing