Börs: terasetootjaid ja kaevandajaid ootavad ebameeldivused

16. detsember 2008, 07:41

Aasias on tänase börsipäeva värviks punane,
langus on protsentuaalselt tagasihoidlik.

Suuremate kaotajate seas on terasetootjaid ja kaevanduskompaniid, kes peavad tooraine müügihindu langetama. Ajalehe Nikkei andmetel nõuab Toyota terasetootjatelt alates uuest majandusaastast, mis algab aprillis, terase hinna langetamist 30 protsendi võrra.

BHP Billitoni aktsia hind langes 2,7 protsenti, 30,10 Austraalia dollarile. Ettevõte teatas, et nad ei ole immuunsed ebakindluse suhtes söeturul. Austraalia söeeksportöör Macarthur Coali aktsia hind kukkus 21 protsenti, 2,74 Austraalia dollarile. Ettevõte andis kasumihoiatuse ja ei maksa dividendi kuna on tunnistajaks ootamatule ja enneolematule söemüügi vähenemisele.

Merevedude kompanii China Costco aktsia hind kukkus 7,4 protsenti, 5,23 Hongkongi dollarile. Ettevõte teatas, et võib kaotada tuleviku veolepingutega 3,95 miljardit jüaani, kuna panustati vales suunas.

„Toorainesektor kannatab majandussurutises,“ ütles Bloombergile Platypus Asset Managementi fondijuht Prasad Patkar. „Keegi ei taha nende toodangut, neil ei ole kellelegi müüa, mistahes tooraine hinnaga.“

Kella 7:30 paiku meie aja järgi oli Jaapani aktsiaturg langenud 0,8 protsenti, Hiina 1,9 protsenti, Taiwan 0,1 protsenti, Korea 0,2 protsenti, Austraalia ühe protsendi, Pakistan 0,5 protsenti, Indoneesia 1,3 protsenti, Singapur 0,2 protsenti ja Vietnam 3,9 protsenti.

Hongkongi börs tõusis 0,2 protsenti, Tai 1,3 protsenti, India 0,2 protsenti ja Malaisia 0,8 protsenti

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. December 2008, 07:41
Otsi:

Ava täpsem otsing