Inimesed kolavad poodides, aga ei osta

22. detsember 2008, 17:08

Viru Keskuse juhi Ants Vasara sõnul on
tänavune jõulumüük hoolimata majanduslangusest küll olemas, kuid jääb kõvasti
eelmise aasta omale alla.

"10 protsenti väiksem on müük tänavu kindlasti, kui aastatagusega võrrelda," ütles Vasar. Kehv oli jõulumüük ka juba eelmisel aastal, kui see omakorda jäi 8-9 protsendiga alla 2006. aasta müügile. "Külastajaid on küll rohkem kui tavaliselt praegu, kuid rahalises väärtuses on tulemused tagasihoidlikud. Tõsi, me veel ikka loodame viimaste päevade peale," lisas Vasar.

Tema sõnul ostab rahvas tänavu väiksemaid jõulukingitusi ja raha loetakse hoolega. "Suuri kodukinosüsteeme nagu 2006. aastal, tänavu küll naljalt enam jõulukingiks ei osteta," rääkis ta. "Kaupmehed üritavad allahindlustega rahvast ostma saada, juba detsembri keskpaigast on allahindlused 40-50 protsenti paljudes poodides. Tavaliselt on sellised allahindlused alles peale jõuluhooaega."

Ka Kaubamaja müügi- ja turundusdirektor Enn Parel sõnas, et eelmise aasta jõulumüügi tulemuseni tõenäoliselt ei jõuta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. December 2008, 17:08
Otsi:

Ava täpsem otsing