USA sõlmib Gruusiaga strateegilise leppe

25. detsember 2008, 15:40

Gruusia ja USA kirjutavad 4. janauaril alla
strateegilise partnerluse lepingu. Leppe eesmärk on küll tugevdada
demokraatiat, turvalisust ja turumajanduse reforme Gruusias, kuid vaatlejate
hinnangul võib see tõsta Venemaa viha Tbilisi vastu.

Gruusia välisministeeriumi teatel kirjutatakse leppele alla 4. jaanuaril Washingtonis, kus välisminister Grigol Vašadze kohtub riigisekretär Condoleezza Rice'iga. Samasuguse lepingu sõlmisid ameeriklased eelmisel nädalal ka Ukrainaga, vahendas uudisteagentuur Ritzau.

Venemaa president Dimitri Medvedev ründas eile oma uus-aasta intervjuus Gruusia president Mikheil Saakashvilit sõnadega: “Me kahtlustasime, et meie Gruusia kolleegil on probleemid ajuga, kuid me ei teadnud see probleem on nii tõsine."

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. December 2008, 15:53
Otsi:

Ava täpsem otsing