Venemaa nimetas firmad, mis saavad riigiabi

26. detsember 2008, 10:26

Venemaa valitsus avaldas oma koduleheküljel
firmade nimekirja, mis tänases finants- ja majanduskriisis võivad loota riigi
abile ühel või teisel moel.

Abile võivad loota näiteks 10 nafta- ja gaasifirmat, nende seas Gazprom, Lukoil ja Rosneft ning nafta ja naftatoodete transpordifirma Transneft. Samuti autotootjad eesotsas AvtoVaziga. Nimekirjas on ka 34 toiduainete- ja agrotööstuse firmat, sealhulgas Wimm-Bill-Dann ning 7 jaekaubandusettevõtet, nende seas X5 Retail Group, Sedmoi kontinent ja Kopeika.

Abile võib loota Venemaa raudteed, metallurgiafirmad eesotsas Norilski niklitehase, Rusali, Evrazi ja Severstaliga. Ka osad ehitusfirmad ning ehitusmaterjalide tootjad on äravalitute nimekirjas. Välja on aga jäänud sellised suured arendajad nagu Mirax Group ning samuti rahvusvahelised kaubandusketid nagu Metro või Auchan.

Metsandusfirmadest on nimekirjas näiteks Ilim Group, transpordifirmadest Aeroflot, sidefirmadest Svjazinvest ning veel mitmeid kümneid firmasid erinevatest valdkondadest.

Kokku on nimekirjas 295 ettevõtet.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. December 2008, 12:02
Otsi:

Ava täpsem otsing