Savisaar: Kersna meenutab mulle Jüri Pihli

29. detsember 2008, 13:01

Rahvusringhäälingu saatejuht Vahur Kersna
kinnitab, et hoolimata Edgar Savisaare väitest justkui ootaks telemeest
reformipartei tulevases valimisnimekirjas ilus stardipositsioon, ei ole teda
isegi mitte kompartei - oravatest rääkimata - kandideerima meelitanud.

"Mulle on käidud rääkimas, et Kersna afäär olevat vaid tema valimiseelne poliitiline trikk, millega Kersna loodab enesele tähelepanu võita. Talle olevat koht Reformierakonna nimekirjas juba kinni pandud. Ja mis siis, küsisin ma vastu. Laske mees proovib. Minulegi on huvitav näha üht avaliku elu tegelast, kes on nõus minema järgmistel valimistel Reformierakonda ülespoole upitama ja loodab seejuures veel ka hääli saada. Mingis mõttes meenutab ta mulle sotsiaaldemokraat Jüri Pihli, kes kavatseb kandideerida Tallinna linnapea kohale ja samuti teeb juba valimiskampaaniat," kirjutab Tallinna linnapeast keskpartei juht Edgar Savisaar.

Savisaare sõnul on paljud inimesed praegu Kersna peale kurjad, et ta Eesti sportlaste aastalõpugala juhtimisest loobus.

"Anname Kersnale andeks ja loodame, et temagi andeks annab nendele, kellega elu teda lähemalt või kaugemalt kunagi kokku on viinud," märgib Savisaar.

Vahur Kersna ütleb Äripäevale, et temast küll reformierakonna nimekirjas kandideerijat ei saa. Mitte kunagi.

"Minule ei ole minu eluea jooksul mitte ühegi partei poolt mitte kunagi mingit ettepanekut tehtud. Alates kommunistlikust parteist kuni reformierakonnani välja. Ma ei ole parteinimene," muheleb Kersna.

Kirglik spordisõber, korduvalt ajakirjanike kümnevõistlusel osalenud Vahur Kersna loobus viimasel hetkel juhtimast Estonia kontserdisaalis toimunud "Spordiaasta tähed 2008" galaetendust, sest olümpiavõitja Gert Kanterile pidi seal Kersnale saadetud stsenaariumi järgi parima meessportlase tiitli üle andma keskpartei juht Edgar Savisaar.

“Minu hinnangul on tegu väljapaistvalt spordikauge isikuga, kelle meelsus ja erakonnakaaslastega viimastel kuudel toimunu — ma pean silmas kapo töövõite — heidaks paratamatut varju ka Kanteri kui puhta ja ausa mängu sümboli renomeele,” põhjendas Kersna enda taandumist Õhtulehes.

“Ütlesin, et aiman tagamaid, aga oma kohalolekuga aktsepteeriksin toimuvat, ning et ma magaksin paremini, kui vaataksin showd taolisel kujul telekast,” lisas telemees ajalehele.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. December 2008, 13:55
Otsi:

Ava täpsem otsing