Perens: Swedbank väldib kampaania korras koondamist

30. detsember 2008, 10:02

Äripäeva toimetusse saadeti vihje, et
Swedbank Eesti juhtkond on töötajaid e-kirja teel hoiatanud,
et suure tõenäosusega ei suudeta tuleval aastal kõikidele töökohti
garanteerida. Swedbank Eesti peadirektor Priit Perens koondamisplaane ümber ei
lükanud.

„Tõsi on, et majanduskonjunktuuri halvenedes on muutunud turumahud toonud kaasa ka meie töötajaskonna vähenemise – kolmanda kvartali lõpu seisuga on meie töötajate hulk Swedbank Eestis vähenenud umbes 4% ja ilmselt kasvab see arv aasta lõpuks veel mõnevõrra,“ kommenteeris Perens.

Ta lisas, et samas on tugevnev majandussurutis kaasa toonud ka selle, et pank on muutnud töökorraldust ja seetõttu sunnitud vähendama ka töötajate hulka üksustes, kus müügimahtude vähenemine on märkimisväärne.

„Sarnaste protsesside jätkumist on oodata ka tuleval aastal. Kampaania korras koondamist oleme vältinud seni ja soovime vältida ka edaspidi,“ ütles Perens.

Swedbanki töötajate arv vähenes tänavu üheksa kuuga võrreldes mullusega 4 protsenti ja septembri lõpu seisuga oli grupis 8 791 töötajat. Kolmandas kvartalis vähenes grupi töötajate arv 451 võrra. Suvel palkab pank praktikante, kes asendavad puhkusel olevaid töötajaid, ja see mõjutab töötajate arvu kasvu. Töötajaid oli Eestis 2 528, Lätis 2 415, Leedus 2 956 ning Grupis ja IT üksustes 892, selgus Swedbanki selle aasta kolmanda kvartali vahearuandest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. December 2008, 12:02
Otsi:

Ava täpsem otsing