Gazprom süüdistab Ukrainat gaasi varastamises

02. jaanuar 2009, 18:33

Venemaa ja Ukraina gaasitülis toimus uus
pööre, kuna gaasifirma Gazprom süüdistab Ukrainat gaasi varastamises.

Gazpromi esindaja Sergei Kuprijanovi sõnul olevat Ukraina komapnii Naftogaz esitanud dokumendid, millest nähtub, et Ukraina võtab Euroopasse tarnitavast gaasist ööpäevas 21 miljonit kuupmeetrit kütuse transiidi tehniliste vajaduste rahuldamiseks, vahendas EER.

Kuprijanovi sõnul peab Ukraina sellisel juhul gaasi eest tasuma, mida Ukraina aga pole teinud.

Euroopa Liidu eesistujamaaks saanud Tšehhi teatas, et Venemaa ja Ukraina vaheline gaasitüli on praegu nende kahe riigi vaheline probleem ning EL ei sekku konflikti seni, kuni pole tekkinud häireid Venemaalt ELi saabuvates gaasitarnetes.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. January 2009, 20:25
Otsi:

Ava täpsem otsing