Reede 28. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kaks suurmüüjat tõmbavad Tallinna Vee aktsia hinnale pidurit

06. jaanuar 2009, 15:42

Finantsnäitajatelt Tallinna börsi ühe
tugevaima ettevõtte Tallinna Vee aktsia hind ei saa kasvada, sest seda
hoiavad kinni kaks suurt müüjat. Tallinna Vee aktsia on juba paar päeva
turu üldisest seisust kehvem.

Eile olid Tallinna Vee aktsiad ainsana kukkujate nimekirjas. Täna nad veidi kosusid, kuid turul toimuvat rallit arvestades piisavalt tagasihoidlikult, vähem kui 1%. Seejuures tõmbab tähelepanu, et Tallinna Vee aktsiatega on toimunud hulk tehinguid. Tavaliselt kaubeldakse nendega väga vähe.

Swedbanki maakler Andrus Silbaum ütles, et tehinguteks on huvi üles näidanud paar suurt müüjat, kuid agressiivset müüki nad ei tee. Seejuures välistas ta oletuse, et müügihuvi tuleneb lähenevatest kohalikest valimistest ja selle mõjust veemonopoli hinnapoliitikale.

Silbaumi sõnul on tegu tavapärase situatsiooniga. Tallinna Vee aktsiad on üsna vähelikviidsed, kuid aegajalt ilmuvad suured müüjad. Ostuhuvi küll on, kuid see on loid nagu alati.

Samal arvamusel oli LHV Maakler Alo Vallikivi. Ta kinnitas, et turul tegutseb praegu suur müüja, kuid selles pole midagi ebatavalist. Tallinna Vee ja linna vaheline leping on küllaltki karm ja vaevalt, et poliitikud seal midagi muuta suudavad. Tallinna Vee aktsiate praegune seis ja langus on seletatav pigem sellega, et mullu kukkus nende hind teistest aktsiatest vähem. Seepärast Tallinna Vee aktsiad hetkel ei tõusegi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. January 2009, 16:20
Otsi:

Ava täpsem otsing