LHV: Baltika eelmise aasta tulemused jäid oodatule alla

06. jaanuar 2009, 14:20

Kuigi nõrka aasta lõppu võis ette
ennustada, jäid Baltika eelmise aasta tulemused oodatule siiski alla,
kommenteeris LHVs Baltika tegemisi jälgiv analüütik Sten Pisang ettevõtte
tulemusi.

"Ootasime suhteliselt nõrka aastalõppu, kuid ilmselt suuresti valuutakursside ebasoodsa liikumise tagajärjel jäi käive ootustele kergelt alla," ütles Pisang. Nii oli neljanda kvartali käive oodatust 7% nõrgem ning kogu aasta tulud jäid prognoosidele 1.9% alla. "Isegi kui Venemaa tulemustes valuutakursside mõju mitte arvestada, siis 4%-lise languse juures midagi head just ei ole," nentis Pisang.

"Ootused käesolevaks aastaks väga kõrged ei ole, sest majandused ja tarbimine koos sellega on kõikjal surve all," märkis Pisang ja lisas, et peale neljanda kvartali aruannet vaatab LHV prognoosid põhjalikumalt üle.

"Baltikale on meil endiselt Müü soovitus," ütles Pisang.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. January 2009, 14:32
    Otsi:

    Ava täpsem otsing