Läti lubas laenu nimel uusi makse ja pensioni külmutamist

06. jaanuar 2009, 13:46

Et IMFilt laenu saada, lubas Läti tõsta
vanu makse ja kehtestada uusi ning külmutada pensionid, kirjutas biznews.lv.

Läti valitsus avalikustas kirja, mille Läti saatis IMFile pisut enne 23. detsembrit, mil IMFilt positiivne laenuotsus tuli. Tänu sellele valitsuse lubadusi loetlenud kirjale sai Läti 1,7 miljardit eurot.

Lubadused on välja käidud kuni 2011. aastani ja paljusid neist pole varem avalikustatud. Näiteks, et valitsus kohustub tänavu pensionid sisuliselt külmutama, korrigeerides neid vaid inflatsioonist lähtuvalt.

Ka aastatel 2010 ja 2011 vähendatakse valitsussektoris palku.

2010. aastal tõstetakse kinnisvaramaksu. Lisaks tõuseb maks kapitalituludelt, praegu tuleb dividendidelt, autoritasudelt ja rendituludelt maksta 10% tulumaksu. Tulumaksu tuleb maksta ka kinnisvaratehingutelt, kui kinnisvara müüakse vähem kui 5 aastat peale soetamist ega ole inimese püsivaks elukohaks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. January 2009, 17:06
Otsi:

Ava täpsem otsing